وبسايت مهدوي ثقلين

 یکشنبه، 2 دی 1403



1.
نشانه های حضرت مهدی
امام سجاد فرمودند: "قائم ما دارای نشانه هایی از شش پیامبر است: ۱-نشانه ای از نوح؛ ۲-نشانه ای از ابراهیم؛ ۳-نشانه ای از عیسی؛ ۴-نشانه ای از موسی؛ ۵-نشانه ای از ایّوب؛ ۶-نشانه ای از محمد.
اما نشانه اش از نوح، طول عمر است؛ از ابراهیم، مخفی بودنِ محلّ ولادتش است؛ از موسی، ترس از دشمن و غیبت است که موسی از ترس فرعونیان از مصر به مدین رفت و مدتی مخفی بود؛ از عیسی، اختلاف رایِ مردم درباره اش و اعتزالِ او (تنهایی و خلوت نشینی) از مردم است؛ از ایّوب، پیروزی پس از مشکلات و گرفتاری است؛ و از محمد، قیام به شمشیر است.
کتاب اعلام الوری ص ۲۹۰
در برخی روایات، نشانه ای از حضرت یوسف ذکر شده و آن زندانی بودن است.


2.
شوکت و قدرت فوق العاده امام زمان
امام رضا در ضمن روایتی میفرماید: قائم، کسی است که هرگاه خروج کند، در سنّ پیری است اما سیمایی جوان دارد؛ و آنچنان قدرت جسمی دارد که اگر دستش را به بزرگترین درخت روی زمین بیاندازد، می تواند آن را از ریشه برکند و اگر در میان کوه ها صدایش را بلند کند، سنگ های کوه ها قطعه قطعه شوند، عصای موسی و انگشتر سلیمان همراه اوست.
کشف الغمه ۴۴۵:۳ ؛ اعلام الوری ۴۰۷


3.
پای درس امام جواد
صقر بن ابی دُلَف میگوید: از امام جواد شنیدم: امام پس از من فرزندم علی (هادی) است... و امام پس از او فرزندش حسن (عسکری) است... سپس حضرت سکوت کردند. گفتم یابن رسول الله، امام بعد از حسن کیست؟ حضرت به شدت #گریه کردند و فرمودند: پس از حسن، فرزندش که به حق قیام میکند و مردم انتظارش را میکِشند.
گفتم چرا قائم نامیده شده؟ فرمود: زیرا پس از اینکه یادش از میان رفت (مردم فراموشش کردند) و بیشتر معتقدان به امامتش از او برگشتند، قیام می کند. گفتم چرا منتظَر نامیده شده؟
فرمودند: زیرا او غیبتی دارد که روزهایش بسیار و زمانش طولانی میگردد. در آن دوران، مخلِصان در انتظار قیامش باشند، و اهل شک و تردید انکارش نمایند، و مُنکِران ذکر و یادش را مسخره کنند، و کسانیکه وقت برای ظهورش تعیین میکنند دروغ میگویند، و عجله کنندگان هلاک شوند؛ و اهل تسلیم نجات یابند.
کمال الدین؛ باب۳۶ حدیث۳


4.
وحدت و اتحاد در کلام امام حسن
عمَیره دختر نُفَیل میگوید از امام حسن مجتبی شنیدم که فرمودند: "این امری که شما منتظرش هستید (یعنی ظهور مهدی موعود) واقع نخواهد شد تا این که: گروهی از شما از گروه دیگر بیزاری بجوید، و عده ای از شما عده دیگر را لعنت و نفرین کند، و برخی از شما در صورت برخی دیگر آب دهان بیاندازد، و گروهی از شما بر کُفر گروهی دیگر از خودتان شهادت بدهد"
عمَیره میگوید: به حضرت عرض کردم: پس هیچ خیری در آن زمان نیست. حضرت فرمودند: "تمامی خیرها در همان زمان است، در آن زمان قائم ما قیام می کند و همه این (اختلافات دردآور را) از بین می بَرد"
کتاب غیبت شیخ طوسی، حدیث۴۲۹
دوای درد بشریت، تنها ظهور است...


5.
مناجات مهدویِ امیر المومنین
کمیل می گوید: حضرت علی دستم را گرفت و به بیرون شهر کوفه بُرد، وقتی به صحرا و طبیعت صاف رسید، آهی عمیق و سرد و پُر درد کشید و فرمود:
خداوندا، هیچ گاه زمین خالی نمی ماند از کسی که "به دلیل و حجت، دین خدا را برپا دارد" حال یا آشکار و مشهور، یا ترسان و پنهان، تا حجت ها و دلیل های روشن خدا باطل نشده و از بین نرود. اینان چه تعدادند و کجایند؟ به خدا سوگند که شمار آنان اندک ولی نزد خدا منزلت والا دارند و بسیار بزرگوارند که خدا به وسیله آنان حجت ها و نشانه های خود را حفظ می کند...
در دنیا با بدنهایی زندگی می کنند که روح هایشان به جهان بالا پیوند خورده، آنان جانشینان خدا در زمین و دعوت کنندگانِ به سوی دینِ خدا هستند. آه و افسوس! چه سخت شوق دیدارشان دارم، ای کمیل...
نهج البلاغه حکمت ۱۴۷


6.
دور دیدن ظهور ممنوع
پیامبر اکرم فرمودند: مهدی از ما اهل بیت است، خدا امر (ظهور) او را یک شَبِه اصلاح میکند. (کمال الدین باب۶)
امام حسین فرمودند: خداوند، امر (ظهور) او را در یک شب اصلاح میفرماید. (کمال الدین باب۳۰)
امام صادق فرموند: به آنچه نااُمیدی، امیدوارتر باش تا آن چیزی که امید داری محقق شود؛ زیرا موسی بن عمران، رفت تا برای خانواده اش شعله ای آتش بیاورد ولی هنگامی که بازگشت، رسول و پیامبر بود، و خداوند کار بنده و پیامبرش موسی را در یک شب اصلاح نمود. و خدا با قائم یعنی دوازدهمین نفر از امامان نیز چنین خواهد کرد و در یک شب کارش را اصلاح خواهد فرمود... او را از حیرت و غیبت بیرون آورده و به نور فرج و ظهور داخل خواهد کرد. (کمال الدین باب۶)
این هم نتیجه نزدیک دانستنِ ظهور:
امام باقر و امام صادق فرمودند: آنان که فرج را نزدیک میشمارند، نجات یافتند. (غیبت نعمانی باب۱۱)


7.
مقام عُلما در زمان غیبت
امام هادی فرمودند:
اگر در زمان غیبت قائم شما، علمایی که مردم را به سوی او دعوت می کنند، و به سوی او راهنمایی می کنند، و بندگان ضعیف خداوند را از تورهای شیطان و یارانش و دام های ناصبی ها نجات میدهند، نبودند، هیچکس بر روی زمین باقی نمیماند مگر اینکه از دین خدا برمیگشت.
ولی این عُلما افسار دل مومنان را به دست می گیرند همان طور که ناخدا، سُکّان کشتی را به دست می گیرد. این ها در نزد خداوند بزرگ، برترین ها هستند.
معجم اَحادیث الامام المهدی؛ ج۶


8.
بهشت مشتاقِ اوست...
از ویژگی های حضرت مهدی این است که پیامبر اکرم فرمودند:
بهشت مشتاقِ چهار نفر از خاندانِ من است که خداوند آنها را دوست دارد و مرا به دوستی با آنها فرمان داده است:
1-علی بن ابیطالب علیه السلام. ۲- حسن علیه السلام. ۳- حسین علیه السلام. ۴- مهدی عجّل الله فرجه که پشت سرش، حضرت عیسی نماز خواهد خواند.
اثباة الهداة  ۱۰۳/۷


9.
صفاتی شیرین و دلنشین...
امام رضا علیه السلام فرمودند:
حضرت مهدی علیه السلام برای مردم از خودشان سزاوارتر و از پدر و مادرشان مهربانتر و در برابر خدا از همه متواضع‌تر است.
آنچه به مردم فرمان می دهد، خود بیش از دیگران به آن عمل میکند.
آنچه مردم را از آن نهی کند، خود بیش از همگان از آن پرهیز میکند.
الزام النّاصب ص ۱۰


10.
شمائل حضرت مهدی
روزی حضرت علی به امام حسین نگاه کرد و فرمود: این پسرم آقا است چنان که رسول خدا او را آقا خواند، و به زودی خداوند از صُلب او مردی ظاهر سازد که همنام پیامبر شماست و در صورت و سیرت شبیه پیامبر است. وقتی که مردم در #غفلت به سر میبرند و حق زیر پا قرار گرفته و مُرده شده و ظلم و جور آشکار گشته، خروج می نماید.
سوگند به خدا اگر قیام نکند، گردنش را می زنند. اهل آسمان و ساکنان آن از خروجش شاد می شوند. او بلند پیشانی و برآمده بینی، ستبر شکم، لاغر ران و گشاده دندان می باشد که زمین را که پر از ظلم و جور شده، پر از عدل و داد کند.
اثباة الهداة ۷ / ۲۳۸


11.
مشخصات امام زمان
پیامبر خدا فرمودند:
مهدی از فرزندان من، دارای چهل سال است (یعنی هنگام خروج، همچون مرد چهل ساله است). صورتش همچون ستاره درخشان است، در گونه ی راستش خال سیاهی است و دو عبای قطوانی بر دوش دارد، قیافه اش همانند مردانِ بنی اسرائیل (زمانِ حضرت موسی) است، گنج ها را استخراج کند، کشورهای شرک را فتح کرده و تحت رهبری خود در می آورد.
اثباة الهداة  ۷ / ۱۸۵


12.
منتظر یاران، منتظر انتقام
جناب عبدالعظیم حسنی میگوید: به امام جواد عرض کردم امیدوارم شما همان «قائم» موعود باشید که از اهل بیت حضرت محمد(ص) است و زمین را از عدل و داد پر میکند... آنحضرت فرمودند:
«ای ابوالقاسم، تمام ما امامان قائم به امر خدای بزرگ و هدایت کننده به دینش هستیم، ولی قائم موعود -که خدا بوسیله او زمین را از کافران پاک میکند و آن را پر از عدل و داد میکند- آن کسی است که ولادتش بر مردم پوشیده میماند، و خودش از آنها غائب میشود، و بردنِ نامش بر مردم حرام خواهد بود. او همنام و هم کُنیه رسول خداست، و کسی است که زمین برایش پیچیده میشود (با "طیُّ الارض") و هر سختی برایش نرم و رام میگردد.
و از یارانش ۳۱۳ مرد به تعداد سپاهیان جنگ بدر از دورترین نقاط زمین به سوی او جمع میشوند، و این فرموده خدای بزرگ است که "هرجا باشید خدا همه شما را حاضر میکند، زیرا او بر هر کاری تواناست" (بقره ۱۴۸) پس هرگاه این تعداد از مخلصین به گرد او جمع شوند، خداوند امر او را آشکار میفرماید و هنگامیکه ۱۰ هزار مرد برایش تکمیل شود به اجازه خداوند بزرگ قیام میکند، و دشمنان خدا را می کُشد تا اینکه خداوند راضی شود.»
کمال الدین، باب۳۶ حدیث۲


13.
مهدی اینگونه است...
امام رضا علیه السلام فرمودند:
مهدی (عجل الله فرجه) داناترین، حکیم ترین، پرهیزکارترین، بردبارترین، بخشنده ترین و عابد ترین مردمان است، دیدگانش در خواب فرو میرود ولی دلش همیشه بیدار است و فرشتگان با او سخن می گویند... دعایش همواره به اجابت میرسد، اگر در مورد سنگی نفرین کند، از وسط به دو نیم میشود. (1)
مهدی (علیه السلام) دو نشانه بارز دارد که با آنها شناخته میشود. یکی دانشِ بیکران و دیگری استجابت دعا. (2)
1)    الزام الناصب صفحه ۹
2)    عیون اخبارالرضا ج۱ ص۱۷۰


14.
معرفی نور با یاد نور...
آنگاه که مهدی موعود ظهور کند، بین رکن و مقام می ایستد و ندا می دهد:
«أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَا الامامُ القائمُ الثانی عَشَرَ
اَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَا الصّمْصامُ المُنْتَقِم
أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدّیَ الْحُسَیْن قَتَلوهُ عَطْشاناً
أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدّیَ الْحُسَیْن طَرَحوهُ عُریاناً
أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدّیَ الْحُسَیْن سَحَقوهُ عُدواناً»
«مردم جهان! من امام قائم هستم، ای مردم جهان من شمشیر بُرّان انتقام گیرنده هستم.
ای مردم جهان! جدم حسین را بعد از کشته شدن برهنه بر زمین انداختند.
ای مردم جهان! پیکر جدم حسین را پس از کشته  شدن، از روی دشمنی، پامال سم اسبان و ستوران قرار دادند.»
الزام الناصب، ج۲، ص۲۸۲


15.
خداوند خُلف وعده نمیکند...
ابوهاشم جعفري مي‏گويد: در محضر امام جواد بوديم، صحبت از سفياني شد و اين جمله بازگو شد که: به خدمت امام جواد گفتم: «آيا ممکن است در مورد يک امر حتمي (علائم ظهور) نيز براي خداوند، بَدا (تاخیر) حاصل شود فرمود: آري.
گفتم: مي‏ترسيم در مورد قائم (عليه السلام) نيز براي خداوند بَدا حاصل شود فرمود:«ظهور قائم (عجل الله فرجه) ميعاد است (يعني: خداوند توسط پيامبر اکرم به آن وعده داده است) و خداوند هرگز در وعده‏ هاي خود خُلف نمي‏کند.»
اثباة الهدي/ ج۳ / ص۵۴۴


16.
کلام گوهربار پیامبر اسلام
در ينابيع المودة ص ۴۴۰ نقل شده عبدالرحمن بن ابي لیلي از پدرش نقل کرد: در جنگ خيبر پيغمبر اکرم پرچم را در اختيار علي عليه ‏السلام گذاشت و خداوند بدست او فتح را نصيب مسلمانان کرد سپس در غدير خم اعلام نمود که علي ولي هر مرد و زن مومن است.
دنباله حديث را در فضيلت علي و امام حسن و امام حسين مي‏ کشاند تا آنکه مي‏گويد: جبرئيل به من خبر داد که به خانواده ‏ام پس از من ستم خواهند کرد و اين ستم باقي مي‏ماند تا قائم ما قيام کند و پيروز شود و امت مسلمان بر محبت آنها اتفاق نمايند، در اين هنگام مخالف آنها کم است، هر کس از ايشان بيزار باشد خوار است. ستايشگر آنها زياد مي‏شود.
اين پيش آمد هنگامي است که وضع شهرها تغيير کند و مردم ناتوان شوند و مأيوس از خروج (ظهور) گردند در چنين موقعي مهدي قائم ظهور خواهد کرد، خداوند بوسيله او حق را آشکار مي‏کند و باطل را از بين مي‏برد؛ تا اينکه فرمود شما را به فرج بشارت مي‏دهم وعده خداوند خلاف ندارد و قضاي او قابل برگشت نيست او حکيم و خبير است.
نقل از المهدي/ ص۱۶


17.
مژده ای به منتظران واقعی
احمد بن اسحاق مي گويد: به خدمت امام حسن عسکري شرفياب شدم و عرض کردم: اي فرزند پيامبر! از اين همه منّت که بر گردن من نهادي بسيار مسرور هستم، آيا سنّت جاري از خضر و ذو القرنين (غیبت) در مورد آقازاده ي بزرگوار چيست؟ فرمود: «طولاني شدن غيبت او، اي احمد». گفتم: اي پسر پيامبر! آيا غيبت او خيلي طول مي کشد؟ فرمود:
آري، قسم به پروردگارم، به قدري طول مي کشد که بيشتر معتقدان به آن، از اعتقاد خود برمي گردند. و بر اعتقاد خود استوار نمي ماند به جز کسي که خداوند از او براي ولايت ما پيمان گرفته، در دلش ايمان را نوشته، و او را با روحي از خود تأييد کرده باشد». «اي احمد بن اسحاق! اين امري از امرهاي خدا، و سرّي از اسرار خدا، و رازي از رازهاي خداست. آنچه به تو گفتم گوش فرا ده و آن را مکتوم نگهدار و از سپاسگزاران باش، تا فرداي قيامت در درجات عالي بهشت با ما باشي.»
اعلام الوري/ ص۴۱۳


18.
پاداش صبر کنندگان در عصر غیبت
امام حسین علیه السلام فرمودند: «دوازده مهدي از ما هست که نخستين آنها علي بن ابي طالب و آخرين آنها نهمين فرزند من است که او امام قائم به حق است. خداوند زمين مرده را به وسيله‏ ي او زنده مي‏کند و دين حق را بر تمام اديان پيروز مي‏گرداند.
«براي او غيبتي است که گروه‌هايي در آن از دين برمي‏گردند و گروه‌هايي ديگر بر آيين خود استوار مي‏مانند و در اين راه آزارها مي‏بينند، به آنها گفته مي‏شود: «اين وعده کي خواهد شد اگر راستگو هستید؟»، آنانکه بر اين آزارها و تکذيب‌ها صبر کنند همانند کسي هستند که شمشير به دست گرفته در پيشاپيش رسول اکرم جهاد می کنند.»
بحار الانوار/ ج۵۱/ ص۱۳۳


19.
اولین جمله امام زمان پس از ظهور
امام باقر علیه السلام فرمودند:
نخستین جمله ای که مهدی پس از ظهور خود بر زبان می آورد، این آیه است: بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ سپس می گوید: منم بقیة الله و حجت و خلیفه خدا در میان شما. پس از آن، هیچ کس بر او سلام نمیکند، مگر به این عبارت: السلام علیک یا بقیة الله فی ارضه.
کمال الدین، ج۱، باب۳۲، ح۱۶


20.
ذکر عاشقی
امیر مومنان، علی علیه السلام هنگام ترسیم خط سیر حضرت ولی عصر عجل الله فرجه در آستانه ظهور، فرمودند:
گویی او را با چشم خود می بینم که از وادی السلام عبور کرده، برفراز اسبی که سپیدی پاها و پیشانی اش همی درخشد، به سوی مسجد سهله در حرکت است و زیرلب زمزمه دارد و خدا را اینگونه می خواند: لااله الا اللّه حقاً حقاً.
طبری، دلایل الامامه، ص۲۴۳


21.
مرد راه می طلبد...
از بشیر نبّال روایت شده که گفت: به امام باقر عرض کردم: آنان می گویند که مهدی اگر قیام کند، کارها به خودی خود برای او برقرار می شود و به اندازه حجامتی خون نمی ریزد.
آن حضرت فرمودند: هرگز چنین نیست؛ سوگند به آنکه جانم در دست اوست! اگر کارها به خودی خود، برای کسی برقرار و روبه راه می شد، به طور مسلم برای رسول خدا درست می شد؛ آن گاه که دندان های پیشین آن حضرت شکست و صورتش را زخم رسید! نه هرگز، سوگند به آنکه جان من در دست اوست (چنین نخواهد شد) تا آنکه ما و شما عرق و خون بسته شده (روی پیشانی-از فرط خستگی و مجاهدت) را پاک کنیم. سپس آن حضرت پیشانی خود را -به عنوان نشانه ای از آن حالت- پاک کرد.
الغیبه نعمانی، ص۲۸۴، ح۳


22.
نزدیکترین حالت مردم به خدا
امام صادق علیه السلام فرمودند: نزدیک ترین و پسندیده ترین حالت بندگان به خدای تعالی آنگاه است که حجت خدا مفقود گردد و بر بندگان آشکار نباشد و مکانش را ندانند و در آن حال عالم باشند که حجتها و بیّنات الهی باطل نمی شود،در چنین زمانی صبح و شام منتظر فرج باشید.
و سخت ترین خشم خدای تعالی بر دشمنانش آنگاه است که حجت خدا مفقود گردد و بر بندگان آشکار نباشد، و خدای تعالی می داند که اولیایش شک نمی کنند و اگر می دانست که آنان شک می کنند حجتش را چشم برهم زدنی از آنها غایب نمی کرد و آن بر سر بدترین مردم واقع شود.
کمال الدین؛ ج۲، ص ۱۱


23.
روشن تر از آفتاب
مفضل بن عمر گوید: از امام صادق شنیدم که میفرمود: فریاد نکنید، بخدا سوگند امام شما سالیانی از روزگار غیبت کند و حتما مورد آزمایش واقع شوید تا به نهایتی که بگویند: او مرده یا هلاک شده...
و چشمان مومنان بر او بگرید و واژگون شوید همچنان که کشتی در امواج دریا واژگون شود و تنها کسی نجات یابد که خداوند از او میثاق گرفته و در قلبش ایمان نقش کرده و او را به روحی از جانب خود تایید کرده باشد و دوازده پرچم مُشتَبَه (شبیه به هم) که هیچ یک از دیگری باز شناخته نشود، راوی گوید من گریستم.
آنگاه فرمود: ای اباعبدالله چرا گریه میکنی؟ گفتم چگونه نَگِریَم در حالی که شما میگوئید: دوازده پرچم مشتبه که هیچ یک از دیگری باز شناخته نشود، پس ما چه کنیم؟ راوی گوید: امام به پرتو آفتاب که به داخل ایوان تابیده بود نگریست و فرمود: ای اباعبدالله! آیا این آفتاب را می بینی؟ گفتم آری، فرمود: به خدا سوگند امر ما از این آفتاب روشن تر است.
کمال الدین وتمام النعمه، ج۲، ص۲۴


24.
رجعت خوبان
امام صادق فرمودند: خداوند پیامبری از زمان حضرت آدم تا آخر مبعوث نکرده است مگر اینکه (در ایام رجعت) زنده شده و به دنیا باز می گردد... (معجم احادیث الامام المهدی ج۷ ص۷۹)
ما هم میتوانیم جزء رجعت کنندگان باشیم:
امام صادق فرمودند: «هر کس دعای عهد را چهل صبح بخواند از یاران قائم ما خواهد بود؛ و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد خداوند او را از قبرش خارج خواهد ساخت؛ و نیز به هر کلمه ای هزار حسنه به او عطا می کند و هزار گناه را از نامه عملش محو می کند» (صحیفه مهدیه بخش۶ دعای۱)
نکته: با مطالعه ی جمیع آیات و روایات درمی یابیم که این سعادت در صورتی به خواننده اعطا می شود که نسبت به واجبات و ترک گناهان بی توجه نباشد.


25.
ویژگی یاران امام مهدی
امام صادق در وصف یاران خاص حضرت مهدی میفرمایند: مردانی که گویا قلبهایشان مانند پاره های آهن است. هیچ چیز نتواند دل های آنان را نسبت به ذات خداوند گرفتار شک سازد. سخت تر از سنگ هستند. اگر بر کوه ها حمله کنند، آنها را از هم خواهند پاشید...
گویی که بر اسبان خود، مانند عقاب هستند. بر زین اسب امام دست می کشند و از این کار برکت طلب می کنند. گرد امام خویش می چرخند و در جنگ ها جان خود را سپر او می سازند و هرچه او بخواهد، برایش انجام می دهند. مردانی که شبها نمی خوابند؛ در نمازشان همهمه ای چون صدای زنبور عسل دارند. پارسیان شب اند و شیران روز، اطاعت آنها در برابر امامشان، از اطاعت کنیز برای آقایش زیادتر است. مانند چراغ ها هستند...
گویی که دل هایشان قندیل است. از ترس خدا بیمناک و خواهان شهادت اند. تمنایشان شهید شدن در راه خداست. شعارشان این است: "ای مردم! برای خون خواهی حسین به پا خیزید." وقتی حرکت می کنند، پیشاپیش آنان به فاصله یک ماه ترس و وحشت حرکت کند، آنان دسته به دسته به سوی مولا می روند. خدا به وسیله آنان، امام راستین را یاری می فرماید.
درسنامه مهدویت، جلد۳، ص۶۱


26.
عصر غیبت یا ظهور حجت؟
شخصی از امام صادق پرسید: کدام یک از این دو بهتر است؟ عبادت پنهانی با امام پنهان در زمان دولت باطل یا عبادت در زمان ظهور با امام آشکار از شما؟
امام فرمودند: به خدا عبادت شما در پنهانی با امام پنهانتان در زمان دولت باطل و ترس شما از دشمن و در حال تقیه، بهتر است از کسی که عبادت کند خدای عزوجل را در زمان ظهور حق با امام بر حق آشکار و در زمان دولت حق.
زیرا شما نسبت به عبادت خدای عزوجل در پنهانی با امام پنهان سبقت دارید، در حالی که مطیع او هستید و مثل او صبر می کنید و در انتظار دولت حق هستید.
کتاب اصول کافی، ج۲؛ ص۱۲۸
البته منتظران توجه دارند که این موضوع مانع دعا برای ظهور و انتظار تشکیل حکومت عدل الهی، نخواهد شد.


27.
امتحان الهی
از امام کاظم نقل شده که فرمودند: به ناچار صاحب الامر غیبتی کند که معتقدین به امامت هم از آن برگردند، همانا امر غیبت یک آزمایش است از جانب خدای عزوجل که خلقش را به وسیله آن بیازماید.
اصول کافی، ج۲؛ ص۱۳۲
سوره عنکبوت، آیه ۲: «آیا مردم گمان کردند همین که بگویند ایمان آوردیم، به حال خود رها می شوند و آزمایش نخواهند شد؟»
يا اَللَّهُ يا رَحْمنُ يا رَحِيمُ يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلي دِينِکَ


28.
یوسف زهرا
امام صادق فرمودند: همانا صاحب الامر شباهتهایی به جناب یوسف دارد. برادران یوسف، نوادگان و فرزندان پیغمبران بودند و با او تجارت و معامله کردند و سخن گفتند. با وجود این، همه او را نشناختند تا آنکه خودش گفت من یوسفم. پس چرا لعنت شدگان این امت انکار می کنند که خداوند در یک زمانی با حجت خود همان کند که با یوسف کرد.
اصول کافی، ج۲، ص۱۳۴
در ادامه ی این روایت آمده است که فاصله میان حضرت یوسف و پدرش ۱۸ روز راه بود، ولی حضرت یعقوب و فرزندانش پس از دریافت مژده یوسف، این فاصله را ۹ روزه پیمودند. ما نیز میتوانیم فاصله خودمون را با یوسف زهرا کوتاه کنیم، اگر بخواهیم...


29.
بت های مدرن
امام صادق می فرمایند:
قائم در جنگ خود با چیزی مواجه میشود که رسول خدا با آن مواجه نشد؛ پیامبر به سراغ آنان آمد در حالی که سنگ کنده کاری شده و چوب های تراشیده شده را می پرستیدند، ولی آنها بر قائم خارج میشوند و کتاب خدا را بر ضد او تاویل می کنند و بر اساس آن با ایشان می جنگند.
غیبت نعمانی، ص ٢٩٧
مراقب بت های مدرن باشیم!!!


30.
همانند زنبور
امیر المومنین می فرمایند: «به سان زنبور در میان پرندگان باشید. تمامی پرندگان آن را ضعیف می شمارند، و اگر می دانستند چه برکتی در درون خود دارد، چنین نمیکردند.
با مردم با زبان ها و بدن هایتان معاشرت کنید و با قلوب و اعمالتان دوری گزینید.
قسم به کسی که جانم به دست اوست، آنچه را دوست دارید نخواهید دید، مگر پس از آنکه برخی از شما در چهره ی برخی دیگر آب دهان بیاندازند و برخی از شما برخی را دروغگو بنامند.»
غیبت نعمانی، ص ٢٠٩


31.
عاقبت انکار امام زمان
رسول خدا فرمودند: کسی که قائم از فرزندان مرا انکار کند بدرستی که مرا انکار کرده است.
قندوزی (از عالمان حنفی اهل سنت و صوفی) روایت کرده: پیامبر اکرم خطاب به علی علیه السلام فرمود: "امامان بعد از من دوازده نفرند, اول ایشان ای علی تویی و آخر ایشان قائم است که خدا با دست او مشارق و مغارب زمین را می گشاید.
ینابیع المودة, ص۴۵۸ و ص۴۹۳


32.
یاد امام زمان در شب معراج
رسول خدا فرمودند: در شب معراج به خداوند متعال عرض کردم: خداوندا جانشینان من کیستند؟ "جانشینان تو کسانی هستند که اسامی آن ها بر ساق عرش نوشته شده است" به ساق عرش نگاه کردم; دوازده نور دیدم که در هر نوری سطر سبزی بود که نام هر یک از جانشینانم در آن نوشته شده بود، اول آن ها علی بن ابیطالب و آخر آن ها مهدی بود.
عرض کردم: پروردگارا این ها بعد از من جانشینانم خواهند بود؟ «ندا آمد; آری! اینان دوستان و حجتهای من بعد از تو بر بندگانم می باشند...»
به عزت و جلالم سوگند دین خود را به وسیله ی آن ها بر اوهام بشر غالب و کلمه ی خود را به وسیله ی آن ها بلند می کنم و به وسیله آخرین آن ها زمین را از وجود بی دینان و اهل معصیت پاک می کنم و سلطنت شرق و غرب را به او می دهم و بادها را در اختیار او می گذارم و ابرهای سخت را برای او رام می کنم.
نجم الثاقب, ص۱۷۵


33.
صفات یاران حضرت حجت
امام صادق می فرماید: مردانی که گویا دلهایشان پاره های آهن است، غبار تردید در ذات مقدس خدا خاطرشان را نمی آلاید. سبک خواب و شب زنده دارند و در نماز بسان زنبور عسل زمزمه میکنند. همانند چراغهای فروزانند؛ گویا دلهایشان نور باران است، از ناخشنودی پروردگارشان هراس دارند، برای شهادت دعا میکنند و آرزومند کشته شدن در راه خدایند.
بحارالأنوار، ج۵۲، ص۳۰۸
همچنین امام علی میفرماید: ديده‌هاي آنها به نور قرآن جلا داده و تفسير آن، در گوشهايشان جا گرفته شود.
خطبه ۱۵۰ نهج البلاغه
و نیز از باب دائم الذکر بودن ایشان میفرماید: بر فراز مرکب ها خدای را تسبیح میکنند...
بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۰۸
امید است که با نهادینه کردن این خصائص در خود، توفیق یاری آنحضرت را پیدا کنیم.انشاءالله...


34.
حضور زنان در زمره یاران ولی عصر
وجود ۵۰ زن جوان در میان ۳۱۳ یار امام زمان حکایت گر جایگاه ویژه آنان در عصر ظهور است. امام باقر: سوگند به خدا ۳۱۳ نفر بدون وعده پیشین گرد می آیند که در میان آنان ۵۰ زن است.
العیاشی، ج ۱،ص ۶۴
بی شک کارآمدی زنان در عرصه هایی جلوه مینماید که با سرشت و طبیعت او سازگار باشد. سرپرستی و انجام امور بهداشت و درمان را میتوان یکی از کارکرد های آن نام برد.
چنانکه امام صادق میفرمایند: همراه مهدی ۱۳ زن هستند‌. آنان مجروحان را مداوا میکنند و از بیماران جنگی پرستاری میکنند چنانچه زنان در زمان پیامبر اسلام همراه او بودند.
اثبات الهداة، ج ۳،ص ۵۷۵


35.
اشک فراق...
امام صادق میفرمایند: "سوگند به خدا امام شما سالیان درازی غایب میشود، و چشم های مومنین در فراق او اشکباران است." (١)
اسماعیل بن مهران می‌گوید: امام جواد (ع) دو مرتبه از مدینه به بغداد رفتند. اولین بار به حضرت عرض کردم: فدایت شوم! من در این راه بر شما نگران هستم.
حضرت امام جواد با لبان خندان فرمودند: «آن غیبتی که گمان می‌کنی در این سال نیست.» (٢)
1)    بحارالنوار، ج ۵۱، ص ۱۴۷
2)    کافی، ج ١، ص ٣٢٣
مولای من! دوری چند روزه جدتان برایشان سخت بود. چه کنیم با این ۱۱۸۰ سال دوری...


36.
چه زود دیر میشود
امام علی میفرمایند: «همانا یاران قائم همگی جوانند و پیر در میانشان نیست مگر به اندازه سرمه در چشم یا به قدر نمک در توشه راه و کمترین چیز در توشه راه نمک است»
غیبت نعمانی، باب ٢٠
بیا تا جوانم بده رخ نشانم / که این زندگانی وفایی ندارد


37.
مبادا کم بیاری...
امام صادق میفرمایند: «ناگزیر باید پیش از آمدن قائم، سالی باشد که مردم در آن سال گرسنه بمانند و آنان را ترسی سخت از کشتار و کاهش در مالها و کم شدن عمرها و محصولات فراگیرد که این در کتاب خداوند بسیار آشکار است "و شما را حتما به چیزی از ترس و گرسنگی و کاهش در اموال و جانها و میوه ها خواهیم آزمود و بردباران را بشارت ده"» (١)
«رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ» (٢)
1)    غیبت نعمانی، باب ١٤
2)    سوره بقره، آیه ٢٨٦


38.
وحشتی شیرین تر از عسل
امام صادق میفرمایند: «نداکننده ای از آسمان به نام حضرت قائم ندا سر می دهد و هر که در مشرق و مغرب است می شنود؛ هیچ خفته ای نمی ماند مگر اینکه بیدار می گردد، و هیچ ایستاده ای نمی ماند مگر اینکه می نشیند، و هیچ نشسته ای نمی ماند مگر اینکه از وحشت آن صدا بر دو پای خویش بر می خیزد.
وحشتی در ماه رمضان که خفته را بیدار گرداند و شخص بیدار را به وحشت افکند»
غیبت نعمانی، باب ١٤
کی میرسد که بیایی...


39.
مدعیان انتظار
پیش از ظهور افراد زیادی ادعای یاری حضرت را دارند اما هنگام عمل، ایشان را یاری نمی کنند...
امام صادق میفرمایند: "هنگامی که قائم خروج میکند، کسی که به نظر خویش، اهل این کار بود از این کار بیرون میرود و کسی که همانند پرستندگان آفتاب و ماه است در این کار داخل می شود."
غیبت نعمانی، باب ١٣، صفحه ٢٥١


40.
ای که مرا خوانده ای راه نشانم بده...
امام جواد میفرمایند: "در آینده نزدیک، اقوامی را دسته دسته از دین خدا خارج خواهند ساخت و زمین با خونهایی از آل محمد رنگین خواهد شد، آنان که بی موقع و نابهنگام قیام میکنند و چیزی را که میطلبند، به آن نخواهند رسید... مَثَل آنان مانند جوجه ای است که پرواز کند و از آشیانه خود فرو افتد و کودکان با آن به بازی بپردازند."
غیبت نعمانی، باب ١١
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث بِبَرد بنیادت

جمع آوری : موسسه مصاف

  • اشتراک در واتس اپ
  • اشتراک در جی میل
  • اشتراک در تلگرام
  • اشتراک در توییتر
  • اشتراک در فیسبوک

  •  

     زندگی نامه امام مهدی عجله الله فرجه الشریف برگرفته از کتاب منتهی الامال

     

     هزار و یک نکته پیرامون امام زمان عجله الله تعالی فرجه الشریف

     

     دعای ندبه / متن و صوت

     

     ذکر و پیام علامه طباطبایی(ره) در آخرین لحظات زندگی چه بود؟

     

     توصیه های اخلاقی آیت الله سید علی قاضی طباطبایی

    ارسال نظر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
    سوال: پایتخت کشور وسطی چیست ؟ ترکیه ارمنستان ایران عراق لبنان
    پاسخ:*
     
    moharam